JAF logo
Prosjekter

Reinsvoll Idrettshall

Den nye flerbrukshallen framstår som en rektangulær, enkel bygningskropp. En så stor bygning vil fort kunne få et litt fremmed, industrielt preg, i beste fall en «overdimensjonert låve». Det er viktig at den estetisk passer inn i bygningsmiljøet, med skolen som tyngdepunkt, og at den tilpasses terrenget på platået over fotballstadion. Ved enkelheten i volumet, og ved ikke å velge en tradisjonell saltaksløsning unngår vi en «stabling» av former som gjerne fører til at bygningen virker høyere.

Valg av fasadekledning er også spesielt viktig for at bygningen skal få et gjenkjennelig preg, tilpasset lokal byggeskikk. Fasadene kan detaljeres med trekledning på moderne vis, og en kombinasjon av tett vegg og glassflater/vinduer, vekselvis åpne og lukkede flater, kan gi et spennende uttrykk både på avstand og på nært hold. Som fasademateriale kan det være aktuelt å benytte trepaneler i vedlikeholdsfri kvalitet, kappet og montert i feltlengder.

Vinduer og lysinnslipp inntil spilleflata må beskyttes av for eksempel trelekter, mens publikumsarealene på plan 2 vil kunne få større glassflater, og mer lys, på østfasaden, mot terrenget.

Det valgte formuttrykket tuftes på enkle konstruksjonsprinsipper og anerkjente tekniske løsninger.

Type
Kulturbygg
Idrett- og flerbrukshall
Oppdragsgiver
Vestre Toten Kommune
Størrelse
2750 M²
Sted
Reinsvoll
Status
Skisseprosjekt

Lignende prosjekter

Adresse
Jernbanegata 4
2821 Gjøvik
Telefon
+47 61 15 06 00
©Copyright - JAF arkitektkontor AS